9 sept pratar vi äldremat på MAT2017

Lördagen den 9 september pratar vi äldremat på MAT2017 – Mannerström, Erlandsson, Svanberg och jag.

Det är snart dags och ska bli fantastiskt kul att jobba med MAT2017 i Växjö. Med uppdrag som moderator och skribent kommer jag att ha full koll på allt roligt som händer, träffa massor med folk och smaka på närproducerad hållbar mat.

Ett av mina uppdrag blir att vara moderator vid ett samtal mellan kändiskocken Leif Mannerström, Eskil Erlandsson (C), tidigare jordbruks- och landsbygdsminister, och dietisten Cecilia Svanberg. Seminariet arrangeras på Konserthuset i Växjö och kommer att handla om förbättrings- och kvalitetsutveckling inom mat och måltider för äldre. Vi kommer att prata om maten inom äldreomsorgen, aptit, stimulans och bemötande.

MAT2017 Leif mannerström Kajsa Asp Jonson

Leif Mannerström driver en kamp för att maten ska förbättras på Sveriges äldreboenden. Bland annat är hans motto att äldre ska få minst lika bra mat som till exempel inom kriminalvården och säger att ”äldre förtjänar lika bra mat som mördare”.

Jag tänker att det inte enbart är maten på tallriken vi behöver lyfta och utveckla. Undersökningar visar bland annat att bemötande och inomhusmiljö, plus ökad kunskap och medvetande om matens betydelse är minst lika viktigt som vad som ligger på tallriken. Den som inte känner sig trygg, sedd, eller har lust till livet kommer inte att äta – oavsett hur fantastisk maten är.

Fram till fredagen den 1 september går det bra att anmäla sig till de kostnadsfria seminarierna.
Kika på programmet och anmäl dig du också!