Friskvårdspodden: Om Forest femmes och hållbara skor

Michaela ville springa ute i naturen men hade inte lust att ge sig ut i skogen på egen hand. Då föddes idén att skapa en löpargrupp – en grupp för tjejer som springer i skogen tillsammans. Många vill springa i naturen men är oroliga – vad händer om jag ramlar, springer vilse eller springer på en älg?

Lyssna på vårt samtal med Michaela Lindgren, grundare av Forest Femmes.

Idén om en skogslöpargrupp för tjejer växte och har spridit sig, nu finns Forest femmes-grupper i flera olika delar av landet och fler är på gång, både i Sverige och utomlands.

Enklaste sättet att hitta din närmaste Forest femmes-grupp är via deras Facebookgrupper eller hemsida. Väljer du gänget som springer i Kullavik chansen stor att du får träffa friskvårdspoddaren Anna Krantz, hon är en av ledarna i den gruppen.

Pannlampa och ett par löparskor med grov sula är allt som behövs för att ge sig ut och njuta av naturen och årstiderna.

I veckans avsnitt av Friskvårdspodden möter vi även David Ekelund, vd på Icebug som gör skor som är perfekta för löpning och promenader på hala eller leriga underlag. Han berättar om företagets hållbarhetsarbete som är både progressivt och uthålligt, med tuffa mål för 2020 och framåt.

Klicka här för att komma till senaste avsnittet av Friskvårdspodden.