Kalla bad – Linda Ahlgren i Friskvårdspodden

Att stiga ner i iskallt vatten har positiv effekt på både humöret och hälsan. Det menar Linda Ahlgren som är veckans gäst i Friskvårdspodden.

– Ett svalkande dopp ger effekter liknande de du får av ett träningspass. Tanken blir klar, blodcirkulationen får en skjuts och du får en endorfinkick.

Men varför har det blivit så trendigt att vinterbada?
Det och mycket annat pratar vi om i veckans avsnitt av Friskvårdspodden. Vill du hellre lyssna via iTunes klickar du här.

Vi blev så inspirerade av mötet med Linda att vi själva bestämde oss för att prova, och trots bitande vind, grå himmel och duggregn tog jag förra veckan mitt livs första kalla bad. En minst sagt frisk upplevelse!

Kontrasterna i livet utmanar och utvecklar kroppen och sinnena. Vänta inte till semestern med att uppleva, umgås och återhämta dig. Berika livet ofta istället. Att bada kallt kan vara ett äventyr som berikar i vardagen.

Vi vill även passa på att tipsa om ett tidigare avsnitt, med ännu en gäst som gillar det här med kontraster och kyla/värme. Klicka här för att komma till Friskvårdspodden med Markus Torgeby.

Linda Ahlgren har tillsammans med fotografen Linda Vagnelind skrivit boken Kalla bad. Boken är tänkt att inspirera till fler sköna vinterbad, och den som tycker det känns mer tryggt på land kan börja med att bläddra bland bokens vackra bilder och illustrationer.