Mat för barn och unga som tränar

Dagens nyheters nättidning publicerade idag ett stort reportage om mat för unga aktiva. Jag berättar om hur man bör tänka kring energi, protein och näring när det gäller unga som tränar mycket.

I den här åldern är man ofta mitt i en intensiv tillväxtperiod samtidigt som intensiteten och mängden träning kan vara väldigt hög – inte minst om man har flera sporter. Det är oerhört viktigt att äta tillräckligt mycket mat och tillräckligt ofta för att kunna utvecklas, ha energi för att prestera, och näring och byggstenar för återhämtningen. Maten och uppladdningen är också viktig för ha kul känna glädje kring träningen, och faktiskt även för att hålla sig frisk och fri från onödiga skador.

Det handlar om helt vanlig mat, och om att behoven är individuella. Det handlar också om att lägga en bra grund för hälsosamma matvanor för en stor grupp unga personer.

Här kan du läsa artikeln i DN. Och i ett sidoreportage finns några enkla recept som är anpassade för målgruppen. På lördag finns artikeln och recepten med i tidningens helgbilaga.

I Klara, färdiga… kör! kan du läsa mer och ta del av mina recept och tips.

 

Bilderna är skärmdumpar från artikeln i DN den 7 mars 2019.
Klicka här för att komma direkt till artikeln, och här för recept.