Veckans Friskvårdspodd – med fokus på hälsan

Den här veckan går vi vidare med våra tips för ett hälsosamt liv i dessa annorlunda tider. Att behålla eller skapa goda vanor med mycket rörelse och bra mat kan vara en utmaning när man inte längre har någon yttre struktur till exempel i form av arbetstider och kollegor – men det finns också väldigt mycket möjligheter att bygga upp något riktigt bra, och faktiskt må bättre på längre sikt.

När de många av gymmen och idrottsföreningarna hållit stängt och det blev ett avbrott i träningsrutinerna verkar vissa använda det som ett skäl för att inte röra på sig alls. Hemarbete och isolering kan även ses som en ursäkt för sådant som man annars inte ”unnar sig” på vardagarna. Goda vanor kring mat, rörelse, sömn och återhämtning är kanske viktigare nu än någonsin.

Anna har många goda idéer för företagsutveckling och ser att YouGo healthplans erbjudande, med ett digitalt verktyg som kartlägger och främjar hälsosamma livsstilsval hos personalen, ligger helt rätt i tiden.

Kajsa hamrar på med sin stora passion: Hälsosamma matvanor för alla, utifrån individens förutsättningar. Bra matvanor är inget svårt, dyrt eller krångligt – det handlar nästan alltid om att lägga till bra grejer för att skapa en hälsosam helhet med fokus på bra näring till kropp och själ.

Välkomna in och lyssna på veckans avsnitt av Friskvårdspodden, via SoundCloud eller iTunes.