Mellis och motion – nytt på Gratis i skolan

Ni som lyssnat på mina föreläsningar om mat och idrott känner kanske igen Mellismodellen?! Mellismodellen är som en enkel checklista för bra mellanmål som ger energi och näring – för dig som idrottar, men även för dig som gillar att chilla. I min senaste bok hittar du fakta, inspiration och recept på samma tema.

Mellismodellen ingår i ett faktaunderlag om energibalans och ett helhetstänk för att må bra och nå sina mål, som jag har tagit fram tillsammans med LRF mjölk. Via Gratis i skolan lanseras nu ett pedagogiskt lektionsmaterial att använda i skolan eller kanske som ett teoripass med laget. Här får du bland annat veta mer mat och fysisk aktivitet för att må bra och nå sina mål, om mat och näring, och hälsa för kropp och knopp:

Bra matvanor lägger grunden för att du ska må bra och känna dig pigg, frisk och stark.  Här kan du ta del av tre snabba lektioner   och lära dig mer om hur allt hänger ihop: mat och näring, aktivitet och vila, kroppen och hjärnan. Här får du den kunskap du behöver – allt du behöver lägga till är bra mat. Nu kör vi!