Dags för mer grönt!

Tillhör du dem som tycker att det är knepigt att få i sig 500 gram grönsaker och frukt varje dag? Du är inte ensam – det är väldigt många svenskar som behöver bli bättre på att äta mer grönt. Enligt Livsmedelsverket äter 4 av 5 vuxna svenskar för lite grönsaker, frukt och bär. Mer grönt och mer fullkorn är ett enkelt och väldigt bra sätt att skydda sig mot hjärt-kärlsjukdom, vissa cancerformer samt diabetes typ 2. Det finns inga garantier men statistiskt sett är matvanorna en väldigt viktig försäkring.

Ät gärna olika sorters grönsaker, på olika sätt, så blir det enkelt att äta mer. Jag varierar och kombinerar gärna råa, stekta, rostade och kokta grönsaker – en och en eller blandade med andra sorter i en god sallad, soppa eller röra.

Hummus och andra grönsaksröror är perfekta som sås, så får du både grönsakerna och extra mycket härliga smaker på samma gång. Och doppar du andra grönsaker i hummusen får du dubbel effekt!

Kika gärna in på mitt konto på Instagram, för härliga bilder och mer inspiration!