Årets potatisinspiratör – dags att nominera!

Hurra! Jag har fått förtroendet att vara en av jurymedlemmarna som ska utse ÅRETS POTATISINSPIRATÖR 2021. 

Svensk Potatis delar ut priset till en inspiratör som lyfter potatis på ett betydelsefullt sätt.

Vem eller vilka tycker du har gjort något extra bra, nytt, gott, kul, inspirerande eller lärorikt för att sprida potatiskärlek? 

Den 15 september är sista dagen att nominera, och det gör du här !

– Förra året tilldelades priset matkreatören, kokboksförfattaren och bloggaren Julia Tuvesson. Hon är en upptäckare och expeditionsresenär i samtidsgastronomin och sprider potatiskärlek till hundratusentals människor.

Sveriges mest älskade knöl förtjänar all uppmärksamhet. Potatis är inte bara en viktig del i vår mathistoria, utan också trendig, bl a som Årets livsmedel 2020. Hela 98 procent av landets hushåll äter potatis.

– Nu hoppas vi att alla potatisälskare där ute vill vara med och nominera sin favoritinspiratör, säger Anders Huldt som är VD på Svensk Potatis. 

Priset till Årets Potatisinspiratör 2021 delas ut på Potatisens dag den 26 oktober. Jag ser väldigt mycket fram emot att ta del av nomineringarna och tillsammans med mina jurykollegor utse en vinnare.

Här är två av mina egna favoriter när det handlar om potatis: Färskpotatis och sill, rårakor med löjrom, rödlök och crème fraîche.