Ägg och grönt från Reko-ringen

Idag gjorde jag premiär som kund på Reko-ringen i Kungälv. Vilket härligt och bra koncept för att göra lokalproducerade varor mer tillgängliga, och för att slippa extrakostader som går till inköpare, mellanhänder, butiker och logistik. Man beställer enkelt via Reko-ringens Facebookgrupp (det finns i många städer – in och sök på Facebook!). Sedan hämtar man sina varor som på en bakluckeloppis vid en bestämd tid. Betalningen swishar man direkt till säljaren.

Jag känner mig så rik med denna fina skörd i grönsakskylen och ett helt flak med nyvärvat ekologiska ägg. Härligt att få tillgång till närodlat och dagsfärskt, och samtidigt få möjligheten att stötta lokala odlare och bönder. Jag har länge tänkt att det är för krångligt att beställa i förväg och passa en tid för att hämta varorna, men det var ju hur enkelt som helst! Jag kommer definitivt att handla här igen.