Puls – på personcentrerad vård

Äntligen dags för ett nytt avsnitt i poddserien Puls på vård & vetenskap:

I det här avsnittet möter vi Anders Trulsson, en helt vanlig medelålders man som kan leva ett relativt vanligt liv trots ovanliga förutsättningar. Efter över 40 år med en aggressiv inflammatorisk tarmsjukdom och många operationer har han extremt låg kapacitet i tarmen och behöver få i princip all näring direkt in i blodbanan. Vi får en inblick i en annorlunda vardag som fungerar tack vare modern medicinsk teknik, rätt produkter och en välinsatt, intresserad och högt motiverad patient. Sedan 13 år tillbaka ger han sig själv näringsdropp varje kväll.

Anders är ett tydligt exempel på att upplevd hälsa och välmående kan vara väldigt individuellt. SÅ VIKTIGT att fokusera på vad som är bra och som fungerar i livet, istället för att stirra sig blind på det negativa.

Mitt samtal med Anders Trulsson kan du lyssna på här.