Fullkorn – värt att fira!

Hurraaa! Det är Fullkornets dag – dags att fira och uppmärksamma denna hjälte för folkhälsan!

Bara 1 av 10 i Sverige äter tillräckligt, trots att fullkorn både är gott och enkelt och har visats ha en stor och bred potential för hälsan: vikten, blodtrycket, blodfetterna, tarmbakterierna är några av de saker i kroppen som påverkas positivt (normaliseras) när vi äter mer fullkorn.

För mig är det Fullkornets dag varje dag. Havregryn, hela kärnor av havre eller vete, fullkornsbröd, pannkakor och gröt är några av mina favoriter. Knäckebröd bakat på råg, en härlig lunchmacka och overnight oats på havregryn äter jag också väldigt ofta. Jag tycker det är supergott och jag mår väldigt bra av det, i magen och i hela kroppen.

I min butik hittar du böcker där det finns massor av recept, inspiration och fakta om fullkorn – det mest mångsidiga och hälsosamma vi har. Bilderna nedan visar några förslag.