Påminner om själva poängen med att äta

Min krönika i veckans Kungälvs-Posten handlar om mat. Det kändes som att det behövdes en påminnelse om själva poängen med att äta – i alla dessa trendiga och allt mer extrema dieter verkar många ha glömt att maten innehåller viktig näring: det som är vår energi och våra byggstenar t ex i muskler, hjärna och immunsystem kommer ju från maten vi stoppar i munnen.

De flesta av oss behöver röra på oss mer och äta mer av grönsaker, frukt, bär, fisk, fullkorn, nötter och frön. Vad vi däremot inte behöver är detox, påhittade regler och mer matångest. Kroppen bryts ner om den inte får den näring den behöver, och i dessa tider borde det vara mer intressant att den fungerar så bra som möjligt. Att leva på extremt lite kalorier eller på enbart vatten är inte en beundransvärd prestation. Det är bara dumt.

Läs hela artikeln här