En god sås: fettbomb eller hälsoboost?

Våra vanligaste såser innehåller lika mycket fett som smöret vi brer på mackan. Att byta ut dem mot röror och såser baserade på grönsaker ger fina hälsovinster samtidigt som du kan fortsätta njuta av väldigt god mat.

De vanligaste såserna på svenskarnas matbord är baserade på olja eller majonnäs och innehåller mellan 50 och 80 procent fett. Byt ut Bean, majjon och Hollandaisen mot smakrika såser gjorda på grönsaker så får du dubbel effekt – mer grönt och mindre fett, samtidigt som du kan fortsätta njuta av god och härlig mat.

Via länken längst ner i inlägget får du fler tips på fräscha såser till sommarens grill.

Byt ut feta såser mot gröna fräscha alternativ: mer näring, mer fibrer och mindre fett.
Hummus, tzatziki och grön ärtpesto är fantastiska alternativ till bearnaisesås, kryddsmör och majonnäs.