Bästa sommarmaten

På sommaren vill jag göra det enkelt och samtidigt kunna njuta av all härlig sommarmat. Äta väldigt gott och hälsosamt, men slippa onödig disk och inte lägga alltför mycket tid. Fräscha råvaror, lite framförhållning och bra konserver gör det möjligt.
Kika gärna in på mitt konto på Instagram för mer inspiration och recept.

Här är några av mina senaste favoriter:

Ugnsrostade grönsaker och krispigt stekt grillost från Dalspira mejeri, toppat med rostade pumpafrön och lite balsamicosirap. Det är ju så bra att det finns ett svenskt alternativ till halloumi – som dessutom är godare!

Jordgubbar, mozzarella och bröd på en bädd av ruccolasallad. Toppat med svartpeppar och en god olivolja. Fantastiskt gott i all sin enkelhet. 

Sallad med matvete som bas, tonfisk och en liten sallad med bönor och fetaost, och toppat med en het salsa (plommon, tomat, rödlök, chiliflakes, färsk mynta och lite vit balsamicosirap) och rostade pumpafrön. 

En sillmacka på rågbröd, med kokt kall potatis och/eller ett kokt ägg, gräddfil, matjessill och gärna både rödlök och gräslök.

I kvällssolen i sittbrunnen smakar nästan vad som helst väldigt gott. Den här kvällen blev det pasta, kyckling och lite goda tillbehör. Det är en middag vi äter väldigt ofta hemma i köket, men med den här inramningen känns det plötsligt väldigt lyxigt.