Sött, hett och syrligt – en perfekt salsa

Nu när både tomater och nektariner är i säsong är det perfekt läge för en god salsa. Den passar i sallader, till grillat, för att pigga upp en burk tonfisk eller till grillost eller bönor. Och inte minst så är den ett väldigt bra alternativ till feta såser som bea och mayo.

Sötma, hetta och syrlighet i en perfekt balans – och för dig som tycker att koriander smakar tvål så går det bra att utesluta den, ersätt med vårlök eller bladpersilja om du vill. Själv älskar jag koriander så jag tar gärna mer av den varan.

Salsa med tomat, nektarin & koriander

Du behöver:

  • 1 liten rödlök
  • 1 tomat
  • 1 nektarin (eller 2-3 plommon)
  • ca 20 gram färsk koriander
  • 1 lime (saft och skal)
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 1/2 tsk salt

Gör såhär:

Finhacka rödlöken. Skär tomat och nektarin i små tärningar. Grovhacka koriandern. Tvätta limen noga i ljummet vatten och finriv det yttersta av skalet. Blanda allt i en skål.

Skär limen i klyftor eller halvor, pressa ut saften över salsan och rör om. Smaka av med salt och chili flakes. Ät och njut!