Upp ur vardagsfällan

Är du fast i tråkig vardagsmat som är mer anpassad efter barnens vilja än mat du egentligen gillar? Öppna ögonen så kan det vara väldigt enkelt att komma upp ur köttbulleträsket och låta vardagsmaten bli en härlig smakupplevelse en helt vanlig måndagkväll.

Ibland är det inte så lätt att göra alla familjemedlemmar nöjda. Jag gillar stark mat, men övriga familjen vill ha lite mildare smaker.

Med enkla medel kan alla äta samma mat, OCH vara nöjda och glada. Gör en riktigt god sallad med spännande grönsaker och oliver, eller en ratatouille med squash, vitlök, tomatkross och gul paprika. Det kan förgylla vilken vardagspasta som helst.

Leta i kryddhyllan och bland de färdiga såserna som inspirerats av andra matkulturer. Själv gillar jag asiatiska lite starkare såser som kan användas som ”vuxenketchup” och kan förgylla vardagen en helt vanlig tisdagskväll.

Spice up your life!

Foto: Katja Andersson