Hotellfrukost

HotellfrukostÄr ute och reser igen. Föreläser i Stockholm idag och har just ätit en god hotellfrukost. Scandic i Täby är inte det charmigaste stället jag varit på i mitt liv, och de har tydligen inte hakat på Jamie Oliver konceptet, men det gick bra ändå.

Den grövsta brödet jag kunde hitta var en liten fralla med frön på – hade hellre tagit en skiva danskt rågbröd eller något annat som håller mig mätt längre – med Philadelphia ost skinka, paprika och tomat.
Naturell yoghurt med melon, ananas, apelsin, lite fullkornsflingor, torkade tranbär, pumpa- och solrosfrön.
Ett ägg och en kopp kaffe med mjölk.

Man måste ju inte äta wienerbröd, äggröra och bacon bara för att det finns.

Nu är jag laddad för en spännande föreläsningsdag, kontorspersonal från ICAs huvudkontor på förmiddagen, ett innovativt teknikföretag på eftermiddagen. Jag kommer att – förutom inspiration kring bra mat och hälsosam livsstil – berätta om hur stress påverkar oss och hur man med mat och träning kan slippa en stor del av stressens konsekvenser.

Visste du att man blir fet av stress??