Lyckad långfredag

Har haft en fantastiskt lång, skön långfredag på våra goda vänners soliga altan. Vi gjorde en enkel försommarlunch av gårdagens bulgurrester i en god sallad med ruccola, rödlök, tomat och en ganska pepprig vinegrette. Choritzoslantar till. Lundachoritzo var en ny väldigt trevlig bekantskap.

Vi stannade även på kvällsmat och blev bjudna på urgoda lammfärsbiffar med fetaost, klyftpotatis och ratatouille. Lamm till påsk behöver inte vara en stek.

Imorgon blir det favorit i repris på skärtorsdagens

Parmalindade sparris
Skala bort skalet från nedre delen av stjälkarna med en potatisskalare. Lägg dem några minuter i kokande vatten. Låt svalna. Linda buntar med 2-3 stjälkar med en skiva parmaskinka. Lägg buntarna på en bädd av finstimlad isbergssallad. Ringla över olivolja, strö över lite flingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen.

Klart!