Guldkantad lunchspaning

Såhär dagen innan ett lopp är det extra roligt att äta god mat. Bara att ladda in. Ju mer desto bättre – nästan.

Så ett lunchmöte på Sofiero Slott var extra välkommet. Mängden kolhydrater var väl kanske inte så jättestor, men det var väldigt gott. Och restaurangen får en hedersplats i min lista av lunchspaningar.

Det började bra med en bordsplacering på verandan. Utsikten över slottsparken och Öresund var betagande.

Medan vi väntade på varmrätten serverades en fräsch sallad med blandade salladssorter och ärtskott, beströdd med pinjenötter och pumpafrön. Undrar vad dom hade gjort med rädisorna. De var helt genomskinliga. Till salladen ett gott hembakat aprikosbröd med smör och flingsalt. Mums!

 

Och sen var det då huvudattraktionen: Oxrygg med skånska primörer och en rödvinssky och dragonemulsion (sug på den formuleringen!!). Nykokt färskpotatis serverades i en skål vid sidan om. Köttet låg på en bädd av vårlökar, små morötter, färsk sparris och blancherade rädisor (kan tala om att den röda färgen som sitter på ytan i den färska rädisan sprider sig inåt och ger hela rädisan en ljusrosa färg när man tillagar den – kuriosa för en matnörd!). Köttet var helt perfekt; ganska hårt stekt på ytan och bara ljummet i kärnan. Lovely.