Nyttig snabbmat – är det möjligt?!!

Många tror att hälsosam mat innebär långkok och mycket tid framför spisen. Och att färdigmat, frysta pizzor, snabbnudlar och mikrouppvärmda piroger är det enda man hinner med i en tidspressad vardag. Men faktum är att även snabblagad mat kan vara väldigt nyttig. Prova gärna den här snabba thaiinspirerade rätten – supersnabb och jättegod!

Och kanske ett välkommet avbrott mitt i julmaten…?

 

Färgglad wok med nudlar
4 portioner

Du behöver:

  • 300 gram kycklingfilé (färsk eller fryst – det går snabbast att tina den om du lägger den i vattenbad i en plastpåse, använd ljummet vatten!)
  • 1 msk rapsolja eller annan matolja
  • Salt och peppar
  • 300 gram nudlar
  • En röd, en gul och en grön paprika
  • En broccolibukett
  • En gul eller röd lök
  • 1 msk rapsolja eller annan matolja
  • 1-2 tsk kycklingfond eller soja
  • sweet hot chilisås eller någon annan god thaisås

Skär kycklingfilén i bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och genomstek kycklingen. Krydda med salt och peppar. Tag upp kycklingen och lägg åt sidan en stund. Diska skärbrädan noga! Skölj och halvera paprikorna, skär bort kärnorna och skär i lagom bitar. Skölj broccolin och skär loss buketterna, skär dem i mindre bitar. Skala löken och skär den i strimlor.  Fräs grönsakerna i stekpannan i lite olja tills de mjuknat något. Koka under tiden upp vatten i en kastrull, tillsätt lite salt. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av kokvattnet och blanda nudlar, kyckling och grönsaker i stekpannan. Tillsätt kycklingfond eller soja och smaka av med salt och peppar. Servera thaisåsen till.

Tips! För variation, byt ut kycklingfilén mot skalade räkor eller strimlad biff.