Alla har blivit träningstokiga!

Frågespalten i dagens GP handlar om risker med att träna hårt när man blivit lite äldre. Signaturen ”Fundersam” undrar över hur hälsosamt det egentligen är att träna hårt och springa lopp när man är över 45.

Förutsatt att man trappar upp långsamt och är noga med att lyssna på kroppen är det bara bra. Många skador tror jag beror på att man tror att man är lika stark som för 20 år sedan, och har lite för dåligt tålamod för att öka träningsmängd och intensitet i lagom långsam takt.

Eftersom vår spontana fysiska aktivitet avtar ju äldre vi blir, är det extra viktigt att träna och röra sig mycket och ofta.

Att anmäla sig till ett lopp är en bra sporre för att träningen ska bli av, det ger en kontinuitet och långsiktighet i träningen.

Ha en fin dag!

20120529-085032.jpg