Så får du träningen att bli av – och blir effektiv, pigg och glad

Vilken galet go känsla. Idag har jag lämnat in alla de sex artiklar som jag skulle lämna under veckan. Har just varit på ett stentufft spinningpass och därefter käkat en god lunch i trevligt sällskap av en av de andra som hyr in sig här på kontorshotellet.

Att träna på lunchen är min räddning. Då slipper jag gå och vänta på att maken ska komma hem från jobbet innan jag kan gå iväg, och slipper bli irriterad över att han är sen. Genom att lägga in träningspass på lunchen ett par gånger i veckan kan jag träna 3-4 gånger utan att det tar alltför mycket från den tid jag har med barnen.

Jag har alltid en packad träningsväska på kontoret. Handduken återanvänder jag några gånger så den får hänga kvar och torka på en stol, och gympaskorna och necessären har jag alltid stående på jobbet. Då slipper jag släpa hem alla grejerna varje gång.

smoothie med hallon och blåbär

Har alltid en matlåda med mig när det är träningsdag, så det inte tar ännu mer tid att dessutom fixa något att äta. Det går ändå nära två timmar. Oftast blir det rester från något vi ätit hemma, idag svart quinoa med kikärter och rödlök, rökt makrill, sallad och tomat. Plus en present till mig själv: En fantastiskt god smoothie med hallon och blåbär.

Mellanmål till förmiddagen tar jag också med mig, idag en dubbel fullkornsmacka med ost och gurka.

En paus från skrivbordsjobbet där kroppen får ta i rejält är perfekt. När jag kommer tillbaka har jag ny energi och ser allting med nya ögon.

 

Att själv bestämma över min tid och kunna ta längre lunchpaus ibland är en av de förmåner jag har som egen företagare. På alla arbetsplatser borde man ha ett flexibelt och generöst tänk kring träning på arbetstid, längre lunch eller man kan få komma lite lite senare på dagen så man kan starta med ett träningspass.

I den dealen är alla vinnare.