Om löpning och toabesök

Plötsligt pratar alla om Löpning. Man jämför tider och teknik, kläder, skor och klockor. Springer lopp tillsammans och har massor av gemensamma intressen och samtalsämnen. Det är flashigt och slimmat, och en jättebra motionsform, inte minst för den som har ont om tid.

Men det är inte så många som pratar om en annan sida av myntet – problemen som kan uppstå vad gäller andra naturliga behov.
Ja, jag menar KISS och BAJS.

Om man inte har en tillräckligt stark och uthållig bäckenbotten kan det vara svårt att hålla tätt när man springer, inte minst om man börjar träna för tidigt efter en graviditet och förlossning. Knipträningen är dessutom viktig för löptekniken – för att du ska hålla in rumpan under dig, och låta bäckenet driva farten framåt.
Lär dig knipa rätt på snippgympa.nu
Följ @snippgympa på twitter så får du ständiga påminnelser så att du inte glömmer.

Och så var det det här med löparmage. ”Plötsligt händer det” och man bara måste göra ”nr 2”. Mitt i träningen. SÅ irriterande!
Det här är ett ganska vanligt problem, framför allt hos tjejer. Och kanske är det därför man inte vågar prata om det.

Det är inte så kul att behöva sätta sig i en buske, men ibland bara måste man. Ta med lite toapapper i fickan så blir det i alla fall lite mer okej. Du är inte ensam, men det finns en del man kan göra för att lindra problemen.

Att sprida ut vätskeintaget över dagen, och att inte äta alltför stora portioner av fullkornspasta, bönor och fiberrika rotfrukter kan vara en lösning. Prioritera dagens toabesök och regelbundna vanor.
Ta hjälp av en dietist för att se om du behöver förändra något i din kost.

Jag hjälper dig gärna att hitta lösningar och knep för att slippa eventuella magproblem och optimera din kost och prestation. Läs mer här!

1 kommentar