På god väg mot sundare livsstil; Heja @livskloklotta !

I söndagens GöteborgsPosten publicerades ett reportage där jag har skrivit om coachen och författaren Lotta Abrahamsson. Sedan oktober förra året har GP:s läsare kunnat följa Lottas resa mot sundare vanor och ett mer fysiskt aktivt liv. Jag har både skrivit reportagen och coachat och hjälpt henne med kostråd och träningstips – med målsättningen att gå ner i vikt, minska midjeomfånget och orka mer.

Sedan årsskiftet har det inte hänt så mycket på vågen men Lotta betydligt piggare och känner sig starkare än förut. En ovanligt krasslig vinter med kraftiga och segdragna förkylningar, magsjuka och mycket annat, har inneburit ständiga avbrott och periodvis en sviktande motivation, men trots allt har hon behållit sitt långsiktiga fokus och gjort ovanligt många omstarter; livet självt innebär olika former av oförutsägbara utmaningar.

Ett långsiktigt mål är som att ha en kompass att gå efter; det blir lättare att komma tillbaka på rätt väg när det händer saker som gör att man tappar fokus.

Jag upplever att det var en otrolig kick för Lotta att genomföra Vårruset i Göteborg för en vecka sedan. Hon hade aldrig sprungit fem kilometer förut, och egentligen hade hon bestämt sig för att promenera istället. Men väl vid startlinjen fick hon blodad tand och joggade hela vägen runt. Så nu har hon bevisat för sig själv att hon kan, och jag är helt övertygad om att det kommer att ha en avgörande betydelse för motivationen framöver.

Heja Lotta!

Länkar till några tidigare inlägg om projektet: Strålande resultat trots tuff vecka, Fira jul utan bitter eftersmak, Nytt år, nya mål

Lotta-abrahamsson-kajsa-asp-GP