Rödbetsjuice kanske gör susen. Om nitrat och prestation.

Startskottet för mitt enmilslopp närmar sig i en rasande fart. Det ska bli väldigt kul att springa IFormloppet, men jag är redan lite nervös. Och såhär i sista minuten vill jag såklart göra allt för att få en bra tid.
Den här veckan testar jag oorganiskt nitrat som prestationshöjare, och ska se till att få i mig någon form av rödbetor varje dag; kokta rödbetor, rödbetspuré, rödbetsjuice och kalla skivade rödbetor med fetaost.
Nitratrika grönsaker minskar behovet av syre i cellerna, och man kan springa fortare utan att bli lika andfådd. Läs gärna tidigare inlägg om detta här.
Det ska bli spännande att se hur det påverkar mig i loppet på söndag.

20130901-164824.jpg
I morse mixade jag rå rödbeta i bitar, juice med mango och äpple, och lite vatten till en slät smoothie. Min färskpressade rödbetsjuice var väldigt god och fräsch. Men man får vara försiktig så inte hela köket får rosa prickar.