Ser fram emot att föreläsa på #Friskis&Svettis på lördag

Nu börjar det dra ihop sig och en lätt släng av pirr i magen har infunnit sig. På lördag 8 mars föreläser jag på Inspirationsdagen för funktionärer inom Friskis&Svettis i Västsverige. Jag kommer att prata om betydelsen av hälsosamma vanor, att det måste vara lustfyllt, gott och inspirerande att ha sunda vanor – för vem skulle annars orka hålla fast vid dem?

Mitt största problem är att jag måste låta bli att säga allt jag vill säga. Jag skulle kunna prata i en vecka, minst, men jag bara en timme på mig. Svårt att välja ut och välja bort bland mina bilder. Här är några av mina favoriter – de kommer definitivt att finnas med på lördag.

Mat-motion-vila-helhetstank

Min egen variant av balanstriangeln Mat-Motion-Återhämtning, som även finns med i boken Mersmak för livet.

Nitrat-spenat-kondition

Jag kommer att prata mycket om hur grönsaker påverkar hälsan och prestationen.

Återhämtningsmål

Jag kommer att avliva en och annan myt – bland annat den om att man MÅSTE äta återhämtningsmål; det beror ju helt på vilka mål man har!

Motion-hjärnan-cirkulation

Detta är verkligen en favorit! Även om du bara rör på dig lite grann så kan resultaten bli helt fantastiska. Tänk så mycket bättre förutsättningar hjärnan får om blodcirkulationen ökar; bättre syretillförsel, mer näring och mer energi. Det här tänker jag ofta på när jag tvingar barnen att cykla eller gå till skolan i ur och skur (det är inte långt alls, men ger en skön start med lite frisk luft på morgonen).

Kropp-gillestuga-tempel

Lotta Lundgren är min idol sedan jag hittade de här citaten i hennes bok Om jag var din hemmafru. Hon har även sagt ”min kropp är mitt äldreboende”. Väldigt tänkvärt, tycker jag!