Friskvårdspodden – med brett fokus för hållbar hälsa

En bra balans av träning, mat och sömn ger energi och ökar din uthållighet och prestation, både mentalt och fysiskt – hur hittar du balansen, och hur kan ”Livet 2018” kombineras med en hälsosam livsstil?

  • Hur kan dina vanor göra dig piggare, friskare och mer effektiv?
  • Hur farligt är det egentligen att sitta stilla? Och hur får du hjärnan att fungera som allra bäst?
  • Hur kan vi genom att sätta strategiska mål och delmål
    må bättre och bli gladare?
  • Hur kan man tillsammans skapa en inkluderande arbetsmiljö som får medarbetarna att växa?
  • Hur nära får chefen gå, och var går gränsen mellan arbetsgivarens hälsoansvar och individens?

Dessa och många andra frågor kring hälsa tar vi upp i den nylanserade Friskvårdspodden. I podcasten går Kajsa Asp Jonson och Anna Krantz på djupet i frågor kring hur livsstilen, arbetsmiljön och den mentala inställningen påverkar livet, hälsan och livsglädjen. Mer om initiativtagarna längre ner!

I Friskvårdspodden får du kunskap och inspiration kring livsstilens betydelse och hur du med enkla knep kan hämta kraft i balanserade vanor kring mat, träning och återhämtning.

– Många är intresserade av att optimera sin hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, och vill samtidigt njuta av livet på ett hållbart sätt. Vi är nyfikna och ständigt på jakt efter ny kunskap, och via våra spännande gäster hittar vi nya intressanta vinklar på friskvård och hälsa, menar initiativtagarna till Friskvårdspodden.

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist, journalist och författare till böckerna Mersmak för livet och
Hjärna. Hjärta. Mage. 
I hennes böcker och artiklar beskrivs komplicerade samband inom livsstil och hälsa på ett enkelt sätt, med matglädje och medvetna val i fokus.

Kajsa är verksam som föreläsare och inspiratör inom kost, träning, prestation och hälsa. Hon har 25 års yrkeserfarenhet som dietist och driver eget företag sedan snart femton år tillbaka, med kunder inom såväl idrottsrörelsen som privata företag och offentlig verksamhet.

– Friskvårdspodden är ett roligt sätt att nå ut med hållbart hälsosamma budskap inom ett område som enligt mig är härligt och bidrar till massor av livsglädje, men som tyvärr ofta förknippas med pekpinnar, måsten, förbud och dåligt samvete, säger Kajsa Asp.

Anna Krantz är en av grundarna till YouGo Healthplan som hjälper organisationer att bli lönsammare genom att satsa på medarbetarnas hälsa. Hon är ett energiknippe som älskar att utmana sig själv och smitta andra med sin livsglädje.

Utifrån sina tidigare erfarenheter av att driva och leda företag vet hon hur viktigt det är att medarbetare trivs och mår bra på jobbet. I ett arbetsliv med höga krav, stress och förväntningar är goda vanor och en hälsosam livsstil grundläggande för att hålla sig frisk och minimera stressens negativa effekter.

Den samlade breda kompetensen på YouGo Healthplan grundar sig i kunskap och erfarenhet inom entreprenörskap, ledarskap, personalansvar, friskvård, hälsoarbete, idrott, lagsport, familjeliv, friluftsliv – och livet i allmänhet – vilket mynnade ut i affärsidén att hjälpa företag att stötta sina medarbetare att förbättra hälsa och livskvalitet.

– Medarbetarnas hälsa är en framgångsfaktor för trivsamma, attraktiva, hållbara och lönsamma arbetsplatser, och påverkar även privata relationer och ekonomi, konstaterar Anna Krantz.

Mer om Friskvårdspoddens grundare hittar du på kajsaasp.se och YouGo Healthplan.com

Friskvårdspodden hittar du bland annat via Podcaster och Soundcloud, och följ gärna Friskvårdspodden på Instagram.

2 kommentarer

Hej
Lyssnar med intresse på er trevliga podd!
Jag hör ibland att ni efterfrågar idéer till inslag/intervjupersoner och här kommer ett förslag:
På Angereds närsjukhus finns en folkhälsoenhet som arbetar förebyggande med hela befolkningens hälsa och med jämlik hälsa i fokus. Jag tror att det skulle kunna bli ett jätteintressant program om ni intervjuade dem om vilka hälsoutmaningar de möter och hur de tar sig an uppgiften, metoder och utvärdering mm.
Mvh Karin Haby