Mellanmål som bidrar till näring och hälsa

Idag föreläser jag på Skolmatsakademin, om bra mellanmål med fokus på hälsa och näring. Där kommer jag bland annat att prata om Mellismodellen – en enkel checklista för bra mellanmål, som bygger på tallriksmodellen. Ett mellanmål enligt Mellismodellen ger energi och näring för dig som idrottar, men även för dig som gillar att chilla.

Mellismodellen ingår i ett pedagogiskt lektionsmaterial med tre snabba lektioner som jag har tagit fram faktaunderlaget till. Det finns att ta del av via Gratis i skolan och passar bra att använda av pedagoger och lärare t ex inom idrott & hälsa, hemkunskap och på temadagar, samt inom skolhälsan, på fritids eller kanske som ett teoripass med laget. Här får du veta allt du behöver om mat och fysisk aktivitet för att må bra och nå sina mål, om mat och näring, och hälsa för kropp och knopp:

Bra matvanor lägger grunden för att du ska må bra och känna dig pigg, frisk och stark och lära dig mer om hur allt hänger ihop: mat och näring, aktivitet och vila, kroppen och hjärnan. Här får du den kunskap du behöver – allt du behöver lägga till är bra mat.

min senaste bok hittar du fakta, inspiration och recept på samma tema.