Sommarvikarie på KungälvsPosten

Tjoho, nu är det dags för semester. Årets första sommarveckor tillbringade jag som semestervikarie på lokaltidningen – det var väldigt kul och har gått otroligt fort. Att sommarjobba som vuxen är verkligen en rolig och utvecklande erfarenhet.

Jag tycker det är kul att testa nya grejer och när annonsen om att KungälvsPosten sökte vikarier inför sommaren flimrade förbi i mitt flöde tänkte jag: varför inte? Skickade in mitt CV och var en av dem som fick ett sommarvikariat.

Jag har skrivit om massor av olika ämnen, om allt möjligt som kan hända och som engagerar i en småstad, har träffat människor och skrivit deras berättelser. Inte minst har jag tagit mycket bilder, vilket också är en ny erfarenhet, och väldigt kul. Många av dem hamnade på förstasidan. Här är några exempel. 

Efter första veckan skrev jag om sommarjobbet i min krönika. Bland annat detta:

”Jag har arbetat som frilansjournalist i över femton år, men aldrig jobbat på en nyhetsredaktion. Eftersom jag har en yrkesutbildning som dietist har jag under årens lopp skrivit mycket om mat, hälsa, nutrition, medicinska frågor, medicinteknik, undernäring hos äldre, vårdpolitik, mag- och tarmsjukdomar och sjukdomar som hänger ihop med livsstil och levnadsvanor. Men nyhetsjournalistik är något helt annat. Det här blir en spännande och ny erfarenhet.” …

”Jag såg framför mig att det skulle vara ganska ”chill”, att jag skulle kombinera bevakningar av händelser i närområdet med långluncher i form av picknick på en filt och ett svalkande dopp vid någon av våra fina badplatser.

Nu har jag gjort min första vecka och jag kan säga att tempot på redaktionen varken medger långluncher eller bad. Och att jobba på lokaltidningen är sannerligen ingen picknick. Det är roligt och intressant, men fullt upp och väldigt mycket att lära sig…”

Jag är otroligt glad över att jag gjorde det, och hoppas att det inte var sista gången jag sommarjobbar på en tidningsredaktion. Men nu ska det bli skönt med lite sommarlov.