Allt en tonåring behöver veta…

För ett par år sedan höll jag en föreläsning om mitt favoritämne på uppdrag av Kungälvs kommun. Det handlar om mat, rörelse och hälsa för unga, och målgruppen är ungdomar plus föräldrar och andra vuxna som ofta är de som bestämmer vad som finns hemma, i skolcafeterian och idrottshallarnas kiosker.

Det var mitt i pandemin och föreläsningen sändes digitalt. Innehållet är fortfarande väldigt aktuellt och föreläsningen finns nu att se via kommunens youtubekanal.

Såhär skriver de i introduktionen: Kajsa Asp Jonson är dietist och författare med lång erfarenhet och stort intresse för prestation och hälsa hos unga idrottare.

Kroppen byggs upp av de ämnen vi fär i oss via maten – det är helt naturligt att vi både mår bättre och får bättre resultat om vi väljer bra mat som ger näring och bra energi. Hur kan vi hitta balansen mellan mat, utmaning och äterhämtning kombinerat med ”Livet 2020”? Det är en av de många frågor som du kommer att få svar på under föreläsningen.

Kajsa ger kunskap och inspiration om sambanden mellan mat och resultat och hur din livsstil påverkar prestation och hälsa.

Välkommen att ta del av föreläsningen via Youtube (den börjar ca 3:30 in i sändningen). Och innehållet finns förstås även samlat i boken Klara färdiga kör, allt en tonåring behöver veta om mat och träning för att må bra och nå sina mål.