Övernattad gröt

I måndags bjöd jag ett gäng handbollstjejer på mellis och kunskap. Många har lite förutfattade meningar om gröt men allt åts upp och tjejerna ville gärna ha receptet. Du hittar det längst ner i inlägget.

Fler snabba och goda mellanmålsrecept finns i min bok Klara, färdiga kör! Läs mer om boken här!

Övernattad havre

Kolla vad du behöver i listan nedan!

Rör ihop ingredienserna i en burk, eller (om du gör till många) i bunke och dela upp i portionsburkar, låt stå över natten eller åtminstone några timmar i kylen.

När det är dags att äta: Toppa med bär, valnötter, skivad banan eller något annat du gillar!

Till en portion:

1 dl vaniljkvarg

0,5 dl mjölk

0,5 dl havregryn

1 msk solrosfrön

2-3 msk kokt havreris eller hela korn av

t ex havre eller vete

En liten nypa salt

Till många (ca 8-10 portioner):

10 dl vaniljkvarg

3,5 dl mjölk

5 dl havregryn

1,5 dl solrosfrön

1,5 dl kokt havreris eller hela korn av t ex havre eller vete

En nypa salt