Magnus Lindwall gästar Friskvårdspodden

Magnus Lindwall är professor i psykologi med inriktning hälsopsykologi vid Göteborgs Universitet, och gästprofessor på GIH. Han har ägnat många år åt att studera motivation, självkänsla och gruppdynamik. Han har skrivit flera böcker och är en stark röst i den offentliga debatten där han vill ta död på myter inom psykologi och hjälpa oss att bli bättre på att se igenom ovetenskapligt struntprat.

Med Magnus Lindwalls hjälp vill vi lyfta fram den upphaussade DISC-teorin och en gång för alla säga tack och adjö till att dela in människor i röd, gul, blå och grön. Trots att det under många år har skrivits och talats om hur ovetenskapligt detta system är, så används än idag dessa personlighetstester i rekrytering och inom HR och medarbetarutveckling, både i privata företag och skattefinansierad offentlig sektor.

Det är viktigt att vi alla blir mer uppmärksamma och bidrar till att den här typen av bluffverksamhet inte får spridning. Du hittar avsnittet via Spotify och i de flesta poddläsare. Och här nedanför:

Så här såg det ut när vi träffade Magnus Lindwall på PEP Forum för ett par år sedan. Kul att ses IRL och att även träffa Stephan Wilson – ännu en frisk fläkt och härlig person.