Om psykisk (o)hälsa inom idrotten och i arbetslivet – med Therese Albrechtson

I veckans avsnitt av Friskvårdspodden möter vi Therese Albrechtson – serieentreprenör, föreläsare och författare, och diskuterar entreprenörskap, självledarskap, psykisk ohälsa, stress, välmående och hållbart arbetsliv. Vi pratar om självförtroende och självkänsla och om hur man skapar en kreativ miljö där människor kan växa och utvecklas.

Eftersom vi (Anna och Kajsa) båda är mammor till elitsatsande ungdomar ville vi prata med Therese om mentala nycklar och verktyg, motivation, vinnarskallar, psykisk hälsa, föräldrarollen, tränare, kommunikation och pepp. Att stanna upp, reflektera och lyfta det som är positivt och fungerar bra kan vara svårt i motgång, men är särskilt viktigt just då.

I ett land där vi har allt, men den psykiska ohälsan bara ökar, inte minst bland unga – vad finns det för verktyg för att må bättre, förebygga ohälsan och ta hand om oss själva och om varandra? Det och mycket annat pratar vi om i detta viktiga, personliga och känslosamma avsnitt. 

Varmt välkommen in och lyssna! Du hittar oss via Podcaster eller direkt via länken nedan: