KASAM på jobbet – i Friskvårdspodden

KASAM står för känsla för sammanhang och handlar om vad som får oss att må bra och hur vi hanterar livet med dess motgångar, utmaningar och stress. KASAM baseras på Det salutogena perspektivet (som fokuserar på faktorer som orsakar och vidmakthåller hälsa) och fokuserar på vikten av att känna sig delaktig. Begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet är centrala begrepp.

I veckans avsnitt av Friskvårdspodden får vi besök av Ann-Sofie Forsmark (Formstark Resiliens och Oxy Group) som är aktuell med boken KASAM på jobbet – en bok om hur känslan av sammanhang kan visa vägen till ett mer hållbart arbetsliv och hur man kan stärka de tre dimensionerna av KASAM både i jobbet och privat. Vi pratar också om att se på hälsan som en resurs och ta hand om sig själv, som förstås är en viktig del av allt detta, och delar med oss av våra bästa tips kring motivation, kost och rörelse, och knep för att de hälsosamma vanorna ska bli av.

Varmt välkommen in och lyssna via direktlänk nedan, Spotify eller din favoritpoddspelare.