Återanvändning av färskpotatis!

Färskpotatis är verkligen en delikatess – till för att njutas i alla tänkbara former!

Om det blir färskpotatis över är det väldigt gott att äta potatisen kall; skivad på en knäckemacka med kaviar, som svenska tapas, eller som en fräsch potatissallad – jag rotar fram det jag har i kylen och tar ibland med ett par kokta ägg, ibland lite kokta rödbetor eller stekt squash, ibland olika sorters bönor.

Igår gjorde jag potatissallad på överbliven kokt färskpotatis som jag skivade och lade ut på en bädd av isbergssallad och småbladig färdigsköljd sallad från påse. Över detta klippte jag några soltorkade tomater i bitar, strödde över lite kapris och blandade urkärnade oliver. Malde till sist över ganska rejält med grovmald svartpeppar och strödde över lite flingsalt.

Igår åt vi potatissalladen till rostbiff, men den passar faktiskt till det mesta; prova till exempel med stekt eller grillad lax, kryddstark korv, skivad kassler, grillad kyckling eller fetaost.

Klicka här om du vill du ha recept på Kajsas potatissallad!

potatissallad-oliver-kapris-soltorkadtomat