En bättre ”risifrutti”

Min hemlagade havre-risifrutti som jag bjudit på under mina föreläsningar under våren har gjort supersuccé hos både 12-13-åringar och juniorer, och både killar och tjejer – kul att kunna bjuda på något som både är enkelt, smidigt, gott och innehåller en massa bra grejer: Fullkorn, protein och bär, istället för väldigt mycket socker som de ofta är i det man köper färdigt. 

Prova gärna receptet. Det här är ett perfekt mellis när du vill ladda med energi och protein, det är smidigt att förbereda och enkelt att ta med i en burk – perfekt före eller efter träningen. Eller bara för att det är supergott!

Recept – du behöver:

Till 2-3 portioner:

1,5 dl havreris 

3 dl vaniljkvarg

1 dl grekisk yoghurt 

Till 10-12 portioner:

5 dl havreris 

1,5 kg vaniljkvarg

0,5 kg grekisk yoghurt 

Gör såhär: Koka havreris i vatten med lite salt, i 13 min. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda sedan med kvarg och yoghurt. 

Lägg upp i portionsglas och toppa med ett par skedar hallon (kokt tillsammans med lite syltsocker) eller andra bär, och sen kan man gärna strö över lite rostade solrosfrön om man vill.😋

Fler recept hittar du i min bok Klara, färdiga… kör! 💗

Foto: Katja Ragnstam